Παραμύθια στο ταψί - Πράματα και Θάματα - Θεατρική Παράσταση
Παραμύθια στο ταψί - Πράματα και Θάματα - Θεατρική Παράσταση 2

Νόστιμες αφηγήσεις και αφράτα τραγούδια σε μια παράσταση ζυμωμένη με μεράκι!

Ένα ποτήρι ζάχαρη κι ένα ποτήρι λάδι.
Κανέλα μία κουταλιά, χυμό από πορτοκάλι.
Μαζί τ’ ανακατεύουμε κι αλεύρι όσο πάρει…

Η θεία Μαργαρίτα είναι η θεία που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Γλυκιά και χαμογελαστή, πάντα χαρούμενη και πρόθυμη να μας πει παραμύθια, να μας φτιάξει σπιτικά κουλουράκια, να προσφέρει χρόνο, αγάπη και ζεστασιά. Τη θεία Μαργαρίτα συνοδεύει ο Ρένος. Ένας πλανόδιος μουσικός που τρελαίνεται για τα κουλουράκια της και την συντροφεύει στα τραγούδια και τα παραμύθια της.

Η θεία Μαργαρίτα και ο Ρένος ταξιδεύουν σε σχολεία, βιβλιοθήκες, μουσεία και όπου αλλού μπορούν να συναντήσουν παιδιά που θέλουν να ακούσουν παραμύθια και να δοκιμάσουν τραγανά και μυρωδάτα κουλουράκια. Κουλουράκια απ’ όπου ξεπηδούν ιστορίες και τραγούδια για το αλεύρι και τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και τα πορτοκάλια. Κουλουράκια που ζυμώνει, πλάθει και ψήνει επί σκηνής η θεία Μαργαρίτα για τα αγαπημένα της παιδιά.

Ψέματα κι αλήθεια, του ταψιού τα παραμύθια!

Η μαγική συνταγή για κουλουράκια της θείας Μαργαρίτας γίνεται το όχημα για να ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι στα μονοπάτια της απλότητας και της σοφίας των λαϊκών παραμυθιών και να γνωρίσουν μια σουσουράδα που έχασε την ουρά της, μια μυρμήγκω σε ηλικία γάμου κι έναν πανέξυπνο ποντικό.

Ιδέα-Σύνθεση κειμένων-Στίχοι τραγουδιών: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Πρωτότυπη μουσική και Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαπόγας
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκη Καράγεωργα
Ηχογραφήσεις: Πάνος Κουραμπάς
Παίζουν: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιώργος Τσαπόγας

Ευρωπαϊκές συνεργασίες
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram