Σχετικά με Εμάς

Η Κοιν.Σ.Επ. Πράματα και Θάματα, ιδρύθηκε το 2014 στην Καλαμάτα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία με στόχο να προωθήσει την επιχειρηματικότητα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η εκπαίδευση και να βοηθήσει την πολιτιστική αποκέντρωση.

Μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία των μελών της, την συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και με την υποστήριξη κρατικών θεσμών και οργανισμών προσφέρει στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του πολιτισμού, της τέχνης και της εκπαίδευσης με ξεχωριστές και ειδικευμένες δραστηριότητες- που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως επιπέδου μόρφωσης (παιδιά, εφήβους, ενήλικες, άτομα τρίτης ηλικίας, ειδικά σχολεία κ.α.). Γι’ αυτό στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της συνεργάζεται πάντα με εγκεκριμένους φορείς και άρτια καταρτισμένο δυναμικό με εφόδια σπουδές (παιδαγωγικές, καλλιτεχνικές, διοικητικές) και καινοτόμες τεχνικές (εμψύχωσης, καλλιτεχνικού πειραματισμού).

Η φιλοσοφία της Κοιν.Σ.Επ. «πράματα και θάματα» βασίζεται στην συνεργασία, τη διασύνδεση και την πλήρη αξιοποίηση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την διατήρηση της παράδοσης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το όραμά της είναι να προωθήσει την εκπαίδευση μέσω του πολιτισμού και του πολιτισμού μέσω της εκπαίδευσης.
Γιώργος Τσαπόγας - Πράματα και Θάματα

Γιώργος Τσαπόγας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1994. Από τότε εργάζεται αδιάλειπτα στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Έχει σημαντική εμπειρία στο θέατρο, το παιδικό θέατρο, την εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο. Από το 2014 είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της «πράματα & θάματα» Κοιν.Σ.Επ. με αντικείμενο τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το περιβάλλον και μετρά πλήθος δράσεων και θεαμάτων που έχει οργανώσει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει σε συνεργασία με πολλούς πολιτιστικούς φορείς.

Αλέκος Κολιόπουλος

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Σπούδασε Αρχιτεκτονική (Α.Π.Θ-1979) και Θέατρο (Κ.Θ.Β.Ε-1981) στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο και σαν ηθοποιός έχει παίξει στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Από το 2008 μέχρι το 2012 ήταν διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας. Το 2014 συνταξιοδοτήθηκε σαν Αρχιτέκτονας. Ως ιδρυτικό μέλος της «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ. συμμετέχει αφιλοκερδώς στις δραστηριότητές της.
Αλέκος Κολιόπουλος - Πράματα και Θάματα
Εύη Γιαννακοπούλου - Πράματα και Θάματα

Εύη Γιαννακοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Β.C.A. College (European Business) και από το Anglia Ruskin University of Cambridge το 1999 (Business Administration). Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες και δεξιότητες την οδήγησαν στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 2005. Με εφόδια το τραγούδι, το χορό και το πλήθος σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει εργάζεται αδιάλειπτα στο θέατρο με ειδικό βάρος στην Παιδική Σκηνή, ως ηθοποιός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού . Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά). Από το 2014 είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της «πράματα & θάματα» Κοιν.Σ.Επ. στην οποία είναι υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Από το 2009 ζει και δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα.

Γιώτα Μηλίτση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Επί, περίπου, 25 χρόνια παίζει συνεχώς στο θέατρο κι έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και πολλά Δημοτικά Θέατρα της Ελλάδας ενώ παράλληλα ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι. Έχει πάρει μέρος σε διαφημίσεις, σε τηλεοπτικές σειρές, σε ταινίες και σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων. Αυτήν την περίοδο σκηνοθετεί και παίζει ως ηθοποιός φωνής σε σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ιδρυτικό μέλος της «πράματα & θάματα» Κοιν.Σ.Επ..
Γιώτα Μηλίτση - Πράματα και Θάματα
Σοφία Αθανασιάδου - Πράματα και Θάματα

Σοφία Αθανασιάδου

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Απόφοιτη Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1982). Έμπειρη διοικητικός και συντονίστρια σχεδίων άτυπων μορφών εκπαίδευσης με αξιοσημείωτη εμπειρία στην εμψύχωση κοινωνικών ομάδων, στο συνεταιριστικό κοινωνικό-εμπορικό και αλληλέγγυο επιχειρείν και στη διδασκαλία δεξιοτήτων λεξιλογίου, ορθοφωνίας, έκφρασης, επικοινωνίας και σχεδιασμού κοινωνικοπολιτιστικών παρεμβατικών πρωτοβουλιών. ‘Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της οργάνωσης προγραμμάτων κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης που απευθύνονται σε παιδιά, νέους ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας.
Ευρωπαϊκές συνεργασίες
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram