Σε μία εποχή που ο ρόλος του ατόμου στην κοινωνία γίνεται όλο και πιο δύσκολος και δυσνόητος, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να δώσουμε στα παιδιά μας εφόδια : αξίες και ιδανικά ώστε να κοινωνικοποιηθούν ομαλότερα. Ένας απ’ τους ομαλότερους τρόπους για την κοινωνικοποίηση του παιδιού – πέραν της εκπαίδευσης – είναι το θεατρικό παιχνίδι.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Εύη Γιαννακοπούλου (6937487697)
διαφημιστικό-φυλλάδιο-θεατρικό-παιχνίδι

Το παιχνίδι είναι η πιο σοβαρή απασχόληση για το παιδί και διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του. Πόσο μάλλον το θεατρικό παιχνίδι που εμπεριέχει τις ανάγκες της έκφρασης και της επικοινωνίας μέσα από τις οποίες το παιδί γνωρίζεται καλύτερα, πρώτα απ’ όλα, με τον εαυτό του και κατ’ επέκταση με τον κόσμο.

Το θέατρο είναι συλλογική δραστηριότητα, γι αυτό και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το παιδί έρχεται σ’ επαφή με την έννοια και την λειτουργία της “ομάδας”.

Μέσα από το παιχνίδι, λοιπόν, επιδιώκουμε και σταδιακά επιτυγχάνουμε:

  • α) την  ανάπτυξη της κινητικής δραστηριότητας
  • β) την ανάπτυξη της εκφραστικής ικανότητας
  • γ) την όξυνση της ικανότητας επικοινωνίας
  • δ) την αναγνώριση και τον σεβασμό των ποιοτήτων των συναισθημάτων των άλλων αλλά και του ίδιου
  • ε) την εμπιστοσύνη στην «ομάδα»
  • στ) την αναγνώριση του «περιβάλλοντα» χώρου αλλά και των απεριορίστων δυνατοτήτων του σώματος
  • ζ) την κατανόηση και την καλλιέργεια της «κοινωνικότητας» και της «συλλογικότητας»

Για να έχουμε επιτυχία στους στόχους αυτούς απαιτείται συγκέντρωση και αυθορμητισμός, αλλά κυρίως αλήθεια και ειλικρίνεια.

Με εκτίμηση,
Οι Εμψυχωτές θ/π της «π & θ»

Ευρωπαϊκές συνεργασίες
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram