Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Kalamata Dance Festival - Ode to beauty
Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Ωδή στην Ομορφιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας καθιερώθηκε το 1995 από το Διεθνές Κέντρου Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων με σκοπό την στήριξη, προώθηση και παρουσίαση της τέχνης του Χορού.

Αποτελεί επίτευγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης με διεθνή ακτινοβολία, πρότυπο για την υποδειγματική λειτουργία του, την ποιότητα και τη διαρκή ανάπτυξή του. Είναι καταξιωμένο στις συνειδήσεις των φιλότεχνων ως μία καλλιτεχνική διοργάνωση που ξεπερνά τα όρια της πατρίδας μας.
Δίδει έμφαση στην παρουσίαση σημαντικών, καταξιωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων, διεθνών δημιουργών, ενώ, παράλληλα, προβάλλει με ένα δυνατό πρόγραμμα τη σύγχρονη, ελληνική δημιουργία. Κάθε Ιούλιο αποτελεί πόλο έλξης ενός κοινού που περιλαμβάνει, εκτός από τους κατοίκους της Μεσσηνίας, προσωπικότητες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Από το 2017, η “πράματα & θάματα” Κοιν.Σ.Επ. συνεργάζεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας “ΦΑΡΙΣ” κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Ευρωπαϊκές συνεργασίες
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram