ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

papagiorgis afisa

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ : Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ

Πρωταγωνιστής της μεθυσμένης δεκαετίας του ’80, κατοίκησε στον εαυτό του και στις λέξεις του. Δεν του άρεσε να τον αποκαλούν ”διανοούμενο”, δεν ήταν άκαπνος θεωρητικός, ήταν άνθρωπος της αγοράς, δεν επεδίωξε πτυχία. Σμίλευε τη δική του ηθική, δαπανήθηκε μέσα στη φιλία, απείχε συνειδητά από την νεοελληνική κάστα των γραμμάτων”. Τον απασχόλησε πολύ η απαξίωση προς κάθε τι εγχώριο και ο διάχυτος θαυμασμός για οτιδήποτε ξενόφερτο.

Έγραψε για τα μεθύσια (”Περί μέθης”), για τους έρωτες (”Ίμερος και Κλινοπάλη”), για τον θάνατο (”Ζώντες και τεθνεώτες”), για το γέλιο (”Τα γελαστά ζώα”), για τη συμπάθεια (”Τα μυστικά της συμπάθειας”), για την μισανθρωπία (”Η κόκκινη αλεπού”), για τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα της ελληνικής επανάστασης (”Τα καπάκια”, ”Κανέλλος Δεληγιάννης”, ”Εμμανουήλ Ξάνθος”), για τον Παπαδιαμάντη (”Αλέξανδρος Αδαμαντίου Εμμανουήλ”), για την αιμοσταγή αριστεία του ομηρικού πολεμιστή (”Η ομηρική μάχη”), για τους φίλους (”Γεια σου Ασημάκη”) κ.ά.

Το βιβλιοπωλείο ”greekbooks” και η ΚΟΙΝΣΕΠ ”πράματα και θάματα” οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωστή Παπαγιώργη την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 7μμ στο ”bar-bar” (πλατεία παπλωματάδικων, Καλαμάτα) με καλεσμένο ομιλητή τον συγγραφέα Ίκαρο Μπαμπασάκη. Μαζί του στο πάνελ ο εκδότης και συγγραφέας Νίκος Χριστόπουλος.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close